FAQ Bilsyn

På denne side finder du svar på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet i vores synshal i Aarhus.

 Kontakt os gerne på tlf. 86 28 25 88, hvis du har yderligere spørgsmål.

Bilen indkaldes til det første syn, når den er 4 år gammel. Herefter bliver bilen indkaldt til periodisk syn hvert 2. år.

Ja, det gør den. Du får en indkaldelse i e-boks fra Færdselsstyrelsen ca. 6 uger inden bilen skal være synet og godkendt.

Det tager typisk omkring 20 minutter at syne en bil i vores synshal i Aarhus. Imens bilen bliver synet kan du nyde en kop kaffe, te eller kakao i vores venteområde. Du er også velkommen til at følge med i synet, hvis du ønsker dette.

Det afhænger af, hvilket slags syn dit køretøj skal til. Nedenfor finder du en oversigt over, hvad du skal medbringe til de forskellige syn.

 • Periodisk syn:
  Det er ikke nødvendigt at medbringe noget til et periodisk syn. Vi kan finde de nødvendige informationer via dit køretøjs registreringsnummer.

  Har bilen et aftageligt træk, skal du huske at medbringe trækket og nøglen.

 • Registreringssyn

  Det er ikke nødvendigt at medbringe noget til et registreringssyn. Vi kan finde de nødvendige informationer via dit køretøjs registreringsnummer/stelnummer.

  Har bilen aftageligt træk, skal du huske at medbringe trækket og nøglen.

 • Toldsyn

  Ved et import-toldsyn skal du medbringe den udenlandske registreringsattest på køretøjet samt bilens COC dokument.

  Ved et eksport-toldsyn behøver du ikke medbringe nogen dokumenter.

 • Omsyn

  Til et omsyn anbefaler vi, at du medbringer synsrapporten fra det tidligere syn.

Hvis din bil ikke går igennem syn, så har du 33 dage til at få foretaget et omsyn.

Hvis du ikke får synet din bil til tiden, modtager du et bødeforelæg på 2.000 kr. Du får påbud om at få godkendt eller afmeldt dit køretøj til Køretøjsregistret. Får du ikke godkendt eller afmeldt dit køretøj inden for fristen i bødeforelægget, vil du efterfølgende modtage endnu et bødeforelæg på 2.000 kr.

Nej, det kan du som hovedregel ikke. Det er kun i meget få tilfælde, at det er muligt at få udsat synsfristen. Det gælder fx, hvis dit køretøj er stjålet, hvilket skal kunne bevises. Det kan også gælde for veterankøretøjer, da det bl.a. kan tage lang tid at fremskaffe reservedele. Udsættelse skal altid søges hos færdselsstyrelsen.

Vi syner alle køretøjer op til 3.500 kg. i vores synshal i Aarhus. Det gælder bl.a. personbiler, motorcykler, varebiler, trailere, campingvogne mv.

Et periodisk syn/registreringssyn koster 500 kr. i vores synshal i Århus.

Et omsyn koster 250 kr. i vores synshal i Århus.

Det er altid en god idé at bestille tid til periodisk syn og registrerings syn. Skal du til omsyn, kan du derimod komme uden tidsbestilling. 

Alt efter hvor på ruden det sidder og hvor stort det er, kan det få betydning for synsresultatet. Hvis det sidder midt i synsfeltet, vil den ikke kunne synes.  Du kan altid kigge forbi og få vores vurdering af ruden.

Er dit spørgsmål ikke blevet besvaret?

Så er du altid velkommen til at kontakte os på 86 28 25 88 hvor vi står klar til at besvare det.  

Viby

Bestil tid til syn i vores afdeling i Viby.